De achtergronden van Jessica Miog

Jessica Miog

'Ik zocht stabiel geluk en rust'

Als meisje was ik altijd hinkelend op  avontuur. Een vorm van onbevangenheid is wat mij nog steeds drijft. Nieuwschierig naar hoe het leven "in elkaar steekt". Hoe vriendschappen en relaties zich bewegen om tenslotte, tot mijn grote verrassing, bij mezelf uit te komen...


Na vele ups & downs in mijn leven, zoals vele bekent in de oren zal klinken, kwam er in 2018 iets op mijn pad waardoor ik mijn leraar ontmoette.

In 2018 werd mijn lieve  moeder 86 jaar en werd het mij duidelijk dat het lichaam van mijn moeder aan het op raken was. De gedachten dat mijn moeder zou overlijden maakte mij onrustig. Ik zocht steun om de gedachten dat mijn moeder zou gaan overlijden een plaats te geven.

Ik vond een retraite onder de titel: 'Het leven vóór en na de dood'. Deze retraite werd gegeven door Zen leraar Cuong Lu. Op dat moment was deze Zen leraar voor mij onbekend. Ik besloot om kennis te willen maken met Cuong Lu door naar een eendaagse workshop van hem te gaan.
Toegepaste boeddhistische psychologie:

Deze ontmoeting en die dag  wist ik het direct: 'hij is mijn leraar'. Dit vertrouwen was voor mij de directe aanleiding om aan het Mind Only instituut een driejarige opleiding toegepaste boeddhistische psychologie te gaan studeren. Deze studie heb ik in 2021 met succes afgerond en heeft mij het inzicht gegeven dat geluk onafhankelijk is van de omstandigheden waarin je verkeert. 

2022-heden: Zen-kloosterling in training

In juli 2022  zag mijn leraar Cuong Lu in mij de bron van mindfulness, hierdoor heeft hij mij geordineerd tot Zen-kloosterling in training.

10e generatie van de Lieu Quan Dharma lijn:

Door deze ordinantie behoor ik officieel tot de 44 ste generatie van de Lam Te school en de 10e generatie van de Lieu Quan Dharma lijn.

Praktijk:

Met de opgedane inzichten en ervaringen begeleid ik graag mensen...

 naar een leven zonder stress 

Eerdere opleidingen

| Hostess in het Toerisme | Trainer  | Klanktherapeut |