De achtergronden van Jessica Miog

Jessica Miog

'Ik zocht stabiel geluk en rust'

Als meisje was ik altijd hinkelend op avontuur. Op avontuur willen kwam voort uit mijn nieuwschierigheid. Wat was het heerlijk om onbevangen nieuwe dingen te beleven!
Van jongs af aan nieuwschierig naar hoe het leven "in elkaar steekt", naar hoe vriendschappen en relaties zich bewegen, naar of en hoe mijn gezin zich zou ontvouwen om tenslotte, tot mijn grote verrassing, bij mezelf uit te komen.

Zoals je niet vreemd in de oren zal klinken....zijn er vele ervaringen (met gevolg van ups & downs) in mijn leven geweest. In 2018 begon mijn leven zich significant te veranderen.
Er was  iets opmerkelijks op mijn pad gekomen. Als je even hebt ;-) dan neem ik je mee op dit avontuur. 


Ik begin in 2018 toen mijn lieve moeder 86 jaar werd en het mij duidelijk werd dat haar lichaam  aan het op raken was. De gedachten dat mijn moeder zou overlijden maakte mij onrustig. Ik zocht steun om de gedachten dat mijn moeder zou gaan overlijden een plaats te geven. Ik vond toen een retraite onder de titel: 'Het leven vóór en na de dood'. Deze retraite werd gegeven door Zen leraar Cuong Lu. Op dat moment was deze Zen leraar voor mij onbekend. Ik besloot om kennis te willen maken door naar een ééndaagse workshop van hem te gaan.

 
Toegepaste boeddhistische psychologie:

Deze ontmoeting en die dag  wist ik het meteen: 'de leer van Zen Meester Cuong Lu resoneerde met iedere vezel in mijn lichaam en geest'. In het nazien is dit het moment geweest dat ik voor het eerst "mezelf" tegenkwam. Toen ik Zen Meester Cuong Lou zag staan en we elkaar een hand gaven gebeurde er iets wonderlijks. 


Het vertrouwen dat in dit moment besloten lag was voor mij de directe aanleiding om aan het Mind Only instituut een driejarige opleiding toegepaste boeddhistische psychologie te gaan studeren. Deze studie heb ik in 2021 met succes afgerond en heeft mij het inzicht gegeven dat geluk onafhankelijk is van de omstandigheden waarin je verkeert. 


2022-heden: Zen-kloosterling in training

In juli 2022 zag hij in mij de bron van mindfulness, hierdoor heeft hij mij geordineerd tot Zen-kloosterling in training. 

10e generatie van de Lieu Quan Dharma lijn:

Door deze ordinantie behoor ik officieel tot de 44 ste generatie van de Lam Te school en de 10e generatie van de Lieu Quan Dharma lijn.

Praktijk:

De inzichten en ervaringen uit de leer en beoefing van de afgelopen jaren zorgen ervoor dat mijn leven stabiel is geworden. Mijn dagelijkse spirituele beoefening is zorg dragen voor de juist voeding (dit is juiste voeding voor zowel mijn lichaam alsmede mijn geest). De beoefening  laat me dagelijks ervaren hoe waardevol en wonderlijk het is om op de aarde te lopen te ademen en te leven. Door op ieder moment vrede aan te raken.
Dit noemen ze mindfulness. Thich Nhat Tahn bracht deze kunst naar het westen en zijn leerling Cuong Lu heeft het wakker gekust in mijn leven. No mud no Lotus.


Door de hierboven omschreven ervaringen en inzichten zijn de gongmassage en klankschaalmassage sessies mee gegroeid. Op geheel nieuwe wijze spelen deze af.

De smaak van geluk proeven (vrede aanraken) is voor iedereen bereikbaar.
Het gevolg hiervan is iets wonderlijks! Namelijk een leven zonder stress leven 

Eerdere opleidingen

| Hostess in het Toerisme | Trainer  | Klanktherapeut |