Wat is meditatie?

Een heldere uitleg wat meditatie is in 150 seconden:


Waarom meditatie:


De meditatietechnieken uit het boeddhisme zijn erop gericht je diepste natuur te herkennen. Het is een methode waarbij je leert jezelf te de-identificeren met de inhoud van je geest en : drukke gedachten en beknellende emoties, en in plaats daarvan te rusten in een natuurlijke, en liefdevolle staat van zijn. Beginnende meditatoren wordt aangeraden deze methode 1 tot 3 keer per dag 5 minuten te oefenen.

Doorgaans worden mensen volledig in beslag genomen door de maalstroom van gedachten en gevoelens en zijn we ons niet meer bewust van de schoonheid van ons dagelijks leven. We zijn bezig met het verleden en/of de toekomst.


Door eenvoudige meditatie oefeningen kunnen we ons meer bewust worden van onszelf waardoor negatieve emoties en composthoop kunnen worden. Op deze composthoop kunnen bloemen van oplettendheid en aandacht groeien. Door het beoefenen van gewaarzijn/ oplettendheid leggen we de basis voor innerlijke vrede en liefde voor onszelf en anderen. Meditatie brengt je tot rust (samatha methode) en je krijgt meer inzicht (vipassana methode) in je leven.
Je raakt meer in balans doordat je jezelf beter leert kennen inclusief je ware aard.


Veel meditatiemethoden die tegenwoordig in het westen gebruikt worden zijn alleen gericht op het kalmeren van de geest en het leren afsluiten voor de drukte en de stress van het moderne leven. De meditatie methoden die afkomstig zijn uit het boeddhisme zijn buitengewoon effectieve methoden om 1. te leren je geest tot rust te brengen en 2. zijn eigen volmaakte natuur te herkennen.


gongmassage-50

Reactie plaatsen