Wat is een grote gong

Wat is een grote gong?

De grote gong komt van oorsprong uit China en is een traditioneel instrumenten. Een gong heeft een diamater varierent tussen de 60 en 180 cm. De gong wordt gemaakt van een legering van kopen en tin. De verhouding tussne het deel koper en tin bepaalt de klankkleur en de klanghoogte.

De gong kan op twee manieren worden gemaakt namelijk machinaal of met de hand. Het behoeft geen toelichting dat de machimaal gemaakte gong goedkoper in aanschaf is dan een handgeslagen gong.

De klankkleur van een machinaal gemaakte gong is wat kouder van klankkleur. Daar tegenover staat de hanggeslagen gong die is warme en unieker van klankkleur.

Klankmassage met de grote gong

Klankmassage met de grote gong is een akoestische/energetische massage die zorgt voor een diepe ontspanning in jouw lichaam en geest. Bij deze massage vindt geen aanraking plaats. Het zijn de resonanties van de trillingen die jouw lichaam van top tot teen doorkruizen. Die zorgen voor diepe ontspanning van jouw lichaam en geest tijdens de behandeling en ook dagen erna nog. De gong is daarom een aangewezen hulpmiddel voor degene die bewust op zoek zijn naar een mogelijkheid om blokkades, spanningen, patronen of vastzittende emoties op een natuurlijke wijze los te laten.

Werkt helend bij klachten zoals:

  • Burnout
  • Hoofdpijn
  • Examenvrees
  • Migraine
  • Fysieke- en spierklachten

 

gongmassage-50

 
Reactie plaatsen